Friss sperma

  

2018-as termékenyítési szezonban érvényes szolgáltatási feltételek és árak:

Termékenyítési szezon: 2018.03.15. - 2018.07.31

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

 

1.) Az Általános Szerződési Feltételek minden szolgáltatásunk esetén külön írásos szerződés nélkül is automatikusan érvényesek. A szolgáltatás igénybevétele ezen feltételek elfogadását jelenti a megrendelő részéről.

 

2.) A kanca a telepünkre csak lóútlevél birtokában léphet be, melynek tartalmaznia kell egy évnél nem régebbi fertőző kevésvérűségre irányuló negatív laborvizsgálati leletet és egy évnél nem régebbi tetanusz-influenza elleni védőoltást igazoló bejegyzést.

Erre az intézkedésre jogszabályi követelések illetve elsősorban a kancák egészségének védelme miatt van szükség. Nem kötelező, de igen ajánlott továbbá herpeszvírus elleni védőoltás is.

Ezek hiányában a kanca egy úgynevezett karantén-istállóban kerül elhelyezésre, mely időszak alatt pótolni kell a hiányzó eredményeket. A karantén istállóban való tartozkodás ideje alatt semmilyen szaporodásbiológiai beavatkozást (ultrahang, termékenyítés) NEM VÉGZÜNK.


3.) Fizetendő költségek (a megadott összegek nettó árak)

  • kanca tartási költségek: 2000 HUF/nap, mely összeg tartalmazza a karámok, igény szerint a jártatógép illetve a fedeles lovarda használatát.
  • első ultrahangos vizsgálat: ingyenes
  • friss spermával történő termékenyítés: 45.000 HUF. Ez a díj a kanca telepre érkezésekor fizetendő és 4 egymást követő ciklusra vonatkozik. A kanca nem vemhesülése esetén ez az összeg nem kerül visszatérítésre.
  • Spermadíj: a friss sperma esetében a spermadíj a kanca telepről való távozása előtt fizetendő ki. 
  • Spermarendelés: Friss sperma nem a telephelyen való felhasználása esetén a sperma szállítása fontosabb csomópontokig 9000 HUF, telephelyen való személyes átvétel esetén 4000 HUF. Sperma szállításra minden esetben csak a szállítási ár, illetve a spermadíj megfizetése után van lehetőség, ettől eltekinteni nem áll módunkban.
  • járulékos költségek: amennyiben a klinikai, illetve ultrahangos vizsgálat során további kiegészítő vizsgálatokra (bakteriológia, citológia), illetve kezelésekre (hormonális kezelések, hüvelyplasztika) lenne szükség, azok áráról, ílletve a várható előnyökről esetleg kockázatokról minden esetben egyeztetünk a tulajdonossal.
  • sűrgősségi, vis-major költségek: amennyiben előre nem látható káresemény következtében a kanca, illetve a kísérő csikó egészsége veszélyeztetetté válik (pl. sérülés, kólika, allergiás reakciók), a kórház minden esetben megpróbálja felvenni kapcsolatot a Tulajdonossal és egyeztetni a szükséges beavatkozáról. Abban az esetben, ha ez nem sikerül és az állat érdeke megkívánja, elvézzük a beavatkozást, melynek költsége a Tulajdonost terheli.
 


 


 

Cicero

 

 

 

 

 

Cicero IC

 

 

 

Spermadíj: 100.000 HUF + ÁFA

 

 

 

A 2018 MSLT Ménkörung Champion ménje 

2015. évi 170 cm magas, szürke holsteini mén

Tenyésztő és tulajdonos: Czuczi István

www.czuczihorses.hu


Származása:


 

 

 

Leírás:
Cicero IC a 2018-as MSLT Ménkörung champion ménje. Egy elegáns megjelenésű, rugalmas mozgású, kimagasló képességű és ugró technikájú, intelligens és könnyen kezelhető szürke mén, amely a holsteini 1333 kancacsaládból származik. Mind anyai, mind apai oldalról egy kipróbált és többszörösen bizonyított teljesítmény ősöktől származó fiatal reménység.
Cicero IC 2018-tól a magyar tenyésztők rendelkezésére áll.

 Cicero apja - a 2001-ben született és Harm Thormahlen által tenyészett- Cero a 3615. Holsteini kancacsaládból származik, amely olyan sikeres lovakat adott, mint Lacapo (Landgraf- Capitano), az olimpiai és világkupa klasszis Fein Cera (Landadel- Cor de la Bryere), és Gera (Calando I – Capitano)   Cero megnyerte a Mén Teljesítmény tesztet 3 évesen Redefinben, majd François Mathy jr –ral versenyzett Nagydíjig.


 
Cicero anyja Tekla, Quite Capitol után. Quite Capitol a híres Quidam de Revel (Ő és utódjai a mai napig a világ top ménjei közé tartoznak) és U- Capitola ( a világ másik legnagyobb örökítőjének, Capitolnak a teljes testvére) párosításából született és Nemzetközi Nagydíjig sikeresen versenyzett.

 

 

 

 

 Tekla csikói kiemelkedő saját teljesítménnyel rendelkeznek. Lánya Zerina (Cero – Quite Capitol ) – Cicero IC teljes testvére - 135 cm ig versenyzett. Unokája Churchill IC 2015-ban az MSLT Ménkörungján a legmagasabb pontokat kapta a Bíráló bizottságtól és a szabadon ugró sztárja volt, majd Kovács Henrivel a Fedett Pályás Bajnokság II. helyezettje volt. 2016-ban eladásra került Ludger Beerbaum istállójába, és még abban az évben a német Bundeschampionat középdöntőjének II. helyét szerezte meg lovasával, Ralf Schneiderrel.
 

 

 

Cicero További rokonai, mint a testvére Chanel IC (Calido  x Quite Capitol) a 2017-es XXIII. Kanca- és Ménverseny utánpótlás lovak bajnokságában a második helyét szerezte meg és 145 cm ig versenyzett Kovács Henrivel. Lánya Gucci IC (Calato x Calido) a XXV. MSLT Országos Kancavizsga szabadonugró nyertese volt és összesített eredményben a 3 éves kategória második helyét szerezte meg.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másik testvére Extasy IC (Quirado x Quite Capitol) 2015-ben a 23. MSLT Országos Kancavizsga szabadonugró nyertese és összesített eredményben a 3 éves kancák második helyezettje volt. 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

L'Esprit

1.2.3.

L'Esprit

 

Spermadíj: 75.000 HUF + ÁFA

 

 

 

2003. évi 169 cm magas, pej KWPN mén


Származása:


 

 

 

A mén 2006-ban mutatkozott be, mikor is hatalmas szenzációt aratott megjelenésével, mozgásával, valamint ugrásminősége is kiemelkedő volt. Ezzel egyidőben megkapta a fedeztetési engedélyt. L’ Esprit anyai ágon visszavezethető Calvadoshoz, illetve Rinaldohoz ménvonal szempontjából. Szintén ebből a vonalból ered Lancer I, illetve Lancer II, Lados és Hinault. Továbbá számos nemzetközi ugróló is, mint pl.: Cher, Classic Woman, White Jumper, valamint Carlos Boy. Ivadékai kiváló felépítéssel és erőteljes megjelenéssel jellemezhetőek. Lánya, Cegrid 2007-ben megnyerte a Zuid-Hollandia Egyesület csikóchampionátusát.

Kiemelkedően teljesítő ivadéka: California (lovasa: Edwina Tops-Alexander) világkupa fordulók eredményes szereplője (CSI5*). 2017 októberében az Oslo-i CSI5*-W vilagkupa forduló 3. helyezettje, decemberben pedig megnyerte La Coruña –ban megrendezett CSI5*-W vilagkupa fordulót.

 

 

 

 


 

 

 

 

3665 Nonius XVII-30 Ernő (N IV tm.)

 

 Spermadíj: 40.000.- HUF +ÁFA

 

 

 

 

1996. évi 162/172, 199, 21 cm magas, fekete Nonius mén

Osztályzat: Elit

Kancacsalád: N5


Származása:
 

 

 

 

 


 

 

Rittmeister

1.2.3.

Rittmeister

 

Spermadíj: 70.000 HUF + ÁFA. Nóniusz egyesületi tagoknak 35.000 HUF + ÁFA.

 

 

 

 2002. évi 173 cm magas, fekete westfáliai  mén


Származása:

  
 RUBINSTEIN I* 
  ANTINE*
RUBILOH*  
  CALYPSO II*
 CANBERRA 
  NADINE
   
  FABELHAFT*
 FASCHINGSPRINZ* 
  PAPILON
FONTAENE  
  DAMENSTOLZ*
 DEA 
  SABRINA

 

 

Rittmeister, ez a dinamikus, hollófekete mén minden mozgásfolyamatban nagyfokú elengedettséget mutat. Kiváló lovagolhatósággal, kadencírozott ügetéssel, lendületes, térölelő, „hegyre fel” vágtával, hosszú lépéssel rendelkezik. Különös érzéket mutat a nagydíjas feladatok, úgy mint a piaffe, passage és piruett terén. Németországban ivadékai eredményes résztvevői voltak csikó-, elit hátasló árveréseknek, ménkörungnak.

 

Apja, Rubiloh, a 30 napos STV-t Vechtaban teljesítette, ahol 8,83 -as összesített pontszámmal a 2. legjobb eredményt érte el, s a lovagolhatóságra a 10-es álompontot kapta. A Német Hátaslóbajnokságon a 6 éves díjlovak között 6. helyezett, majd a holland Hans Peter Minderhoud-al a nyergében több CDI 3*- volt nehéz kategóriában helyezve. Rövid tenyészpályafutása során adta többek között Reverie nevű kancát, aki 2. lett a kancavizsgán és Fidertanz után adta a 2008 évi westfáliai körung  győztes mént, Flanagan-t.

 

Anyja, St.Pr.St. Fontaene  adta az M kategóriás ugrólovat Papagena-t.
Apai nagyapja az „R” díjló vonalat alapító Rubinstein, aki 40 szer győzött nagydíj szintű versenyen, a 96-os német olimpiai keret tagja volt, apja 89 álla- milag díjazott kancának, 66 fedezőménnek, árverések legdrágább lovainak, és nagydíj győztes díjlovaknak. Rubinstein a legendás, Herbert de Baey által tenyésztett Dodona családból származik. Dodona adta azt az Alerich-et Angelo xx után „aki” Dr Reiner Klimkével 3 Olimpiai, 2 Világ- és 4 Europabajnoki aranyérmet nyert. Ugyanebből a párosításból született a később a holland Annamarie Sanders- Keyzer által lovagolt, három olimpián eredményesen versenyző, hét alkalommal holland bajnokságot nyert Amon. E két fenomenális díjlónak a teljes testvére, Adone adta az évszázad díjlovát, Rembradt-ot Romadour II után. Nicole Uphoffal négy Olimpiai,  3 Világbajnoki és négy Europabajnoki aranyérmet nyertek. Rubinstein anyja, Antine, szintén teljes testvére Alerichnek, Amonnak és Adonénak, apja pedig Romadour II fia, Rosenkavallier.


Johann Hinnemann, a német díjlovagló válogatott volt edzője, kiváló kiképző a következőket nyilatkozta: „Rubinstein az évszázad ménje, egyedülállóan örökítette a lovagolhatóságot, a lovas számára biztosított kényelmes ülést, a teljesítőkészséget és a könnyen kezelhetőséget.”


Rubiloh anyai nagyapja a holsteini Calypso II, mely kiváló mént a saját tenyészkörzetén kívül előszeretettel alkalmazták a hannoveri fajtában is. Elsőosztályú mozgást, ugrókészséget és lovagolhatóságot örökített. Hannoverben Contender, Classiker és Champ of Class- kíváló ugróörökítő méneken kívül  nemzetközi díjlovakat is adott (Corde Calypso stb.).
Anyai nagyapja Faschingsprinz az 1986-os körung 3. helyezettje, sokoldalú mén, egyaránt adott eredményes ugrólovakat és díjlovakat is. Két nagyapja – Pilot és Frühlingstraum II – olimpiai és világbajnok ugrólovakkal gazdagította a német lovassportot (P.S. Priamos, Fire). Teljes testvére, Farah Diba a mezőgazdasági kiállítás 2. helyezett kancája lett.
Damenstolz a Westfaliai Állami Méntelep teljesítmény ménje volt, 7 fedezőmént adott, közülük kettő az első két évjáratának körung győztesei.
A harmadik anya, Sabrina adta a fedezőmén Dialect-et (Dialekt után ) és a középosztályban eredményes díjlovat Dirty Dancir-t (Damenstolz után).
Rittmeister az 1937- ben született Hexe kancacsaládból származik, melynek a westfaliai tenyészkörzet tíz fedezőmént köszönhet.
 
Saját teljesítmény: 2004-ben a westfáliai ménkörungon, Münster–Handorfban premizált mén lett, majd a következő évben ugyanitt a mén sajátteljesítmény vizsgáját kiváló, 8,25- ös átlaggal fejezte be. A részfeladatokra a következő osztályzatokat kapta:

belső tulajdonságok (természet, vérmérséklet, teljesítő készség, alkat)  8,75 pont
ügetés             8,25 pont
vágta              8,13 pont
lépés               8,75 pont
lovagolhatóság  8,88 pont
ugrófeladat       6,75 pont

 


 

Nikidam du Chateau

1.

5055 Nonius XVII-1 Nílus (N XIV tm.)

 

 

 

 

Spermadíj: 40.000.- HUF + ÁFA

2005. évi 167 cm magas, fekete Nonius mén

 

Származása:

  Nonius „A” XLII
 Nonius VI 
  47 Nonius Ürmény VI-2 Idill
Nonius XVII
1980. f.
  
  Nonius „A” XXXIX
 124 Nonius „A” XXXIX–1 Álnok 
  4 Nonius „A” XXXIII–5 Imposztor
   
  Nonius VI
 Nonius XXII 
  45 Mezőhegyes-23 Kígyó
252 Nonius XXII-26 Anna
1992. f. 
  
  Nonius IX
 207 Nonius IX-123 Súgó 
  98 Nonius "A"XXXV-1-1 Sötét

 

 

 


 

Copyright © 2013 Mezőhegyesi Ló Mesterséges Termékenyítő Állomás és Kórház.